Apple začal přijímat v pátek předběžné objednávky na HomePod, ale společnost příliš nekomentovala některé z funkcí inteligentních reproduktorů související se Siri. Minulý týden jsme se dozvěděli, že HomePod může přehrát skladby zakoupené prostřednictvím služby iTunes Music.



Stejně tak jako streamingové podcasty a rádio Beats 1. Apple se ale nezabýval otázkami jak bude fungovat HomePod se službou iTunes Match a knihovnou iCloud Music Library. Do iCloud Music Library mohou uživatelé nahrát až 100 000 skladeb ze své osobní hudební knihovny. Tato funkce je součástí služby Apple iTunes Match (675 Kč za rok) a je součástí každého předplatného Apple Music (měsíčně 229 Kč, za rodinný tarif). Jak se ukázalo, uživatelé iTunes Match a Apple Music budou moci používat hlasovou aktivaci Siri v HomePodu pro přístup k skladbám uloženým v knihovně iCloud Music Library.

Tento detail byl potvrzen v neděli od společnosti Apple, Serenity Caldwellovou z iMore na Tweeteru. Uživatel, jehož účet iCloud je propojen s HomePodem, může přistupovat k odběru Apple Music, skladbám uloženým v knihovně iCloud Music Library a k nákupům prostřednictvím iTunes Store pomocí Siri. Siri však nebude moci ovládat žádný obsah vysílaný přes AirPlay z podpůrných zařízení.

Majitelé HomePodu bez předplatného Apple Music nebo iTunes Match však mohou i nadále přehrávat hudbu, kterou si zakoupili na iTunes, stejně jako streamingové podcasty a rádio Beats 1, ale požadavky Siri na přehrávání skladeb podle jména, žánru, umělce atd. nejsou k dispozici. Apple stále ještě musí objasnit, jak HomePod zpracovává odběry rodinného tarifu Apple Music. S podporou Siri v HomePodu mohou uživatelé také posílat zprávy, nastavit připomenutí, kontrolovat zprávy, ovládat inteligentní domácí příslušenství s podporou HomeKit a dokončit několik dalších úkolů bez toho, aniž byste museli vzít do ruky iPhone.

Zdroj: macrumors.com