Po ověřovacích procesech, jako je skenování otisků prstů, rozpoznávání obličeje a zápis kódu QR, společnost v Japonsku vyvíjí nový platební systém založený na telefonech, který používá otisk dlaně pro potvrzení transakcí (prostřednictvím společnosti Nikkei).



Není to poprvé, kdy byla pro mobilní platby použita technologie pro kontrolu pomocí otisků dlaně, přičemž společnosti USA Biyo a Keyo spustily v nedávné době své vlastní verze podobných systémů, ačkoli v malém měřítku. Tyto technologie vyžadují od obchodníků, aby zakoupili speciální terminály, které obsahují kamery pro snímání dlaně, ale systém společnosti JCB potřebuje pouze kameru telefonu a nevyžaduje žádné specializované vybavení.

Systém společnosti JCB funguje tak, že identifikuje dlaně žadatelů o registraci díky povrchu jejich dlaní a rozdělení žil pod ní. Uživatelé se zaregistrují tak, že si ve svém telefonu uloží obrázek dlaně z aplikace a přidruží je k podporovaným informacím o platbě. Poté může prodejce v autorizovaném obchode oskenovat dlaň zákazníka pomocí fotoaparátu telefonu a pokud se systém shoduje s přijatými daty na základě registrovaných dat, platba bude úspěšně uskutečněna. Tímto způsobem by uživatelé nemuseli během platebního procesu vytahovat svůj vlastní telefon.

 

Zdroj: macrumors.com