Technologie OLED je náchylná k vypálení displeje. Aby tomu Apple zabránil tvrdě na tom pracoval při navrhování hardwaru a softwaru v iPhone X. Nový a extrémní zátěžový test pro iPhone X přinesl, jak toto úsilí obstálo před konkurencí a to za nejtěžších podmínek.



Jihokorejský web Cetizen proti sobě postavil iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 a Galaxy 7 v zátěžovém testu, který trval 510 hodin, aby zjistil, jak dlouho to trvá, než se vypálí displej na moderním telefonu s technologií OLED. Zajímavé je, že iPhone X začal vykazovat velmi slabé, téměř neviditelné známky vypálení již po 17. hodině, ale překvapivě poté se situace již nezhoršila. Vypálené obrázky byly údajně tak slabé, že by nebyly vidět v průměrném denním použití.

Po 62 hodinách zaznamenal Samsung Galaxy Note 8 náhlé a znatelné známky vypálení. V částech obrazovky došlo k vypálení při zobrazení bílého obrazu, v iPhone X nebylo nic vidět. Test, poprvé zaznamenaný firmou BGR, nakonec probíhal neuvěřitelných 510 hodin tedy více než 21 dní – což rozhodně není čas, kdy by jakýkoli OLED displej někdy zobrazoval statický obraz v běžném každodenním používání. Nakonec Galaxy Note 8 v tomto testu dopadl nejhůře.

Po třech týdnech zobrazování stejného snímku na maximálním jasu měly všechny tři telefony trvalé známky vypálení. Testy však také ukazují, že úsilí Apple o snížení vypalování OLED displejů se vyplatilo. Apple má na webových stránkách dokument, který potvrzuje, že existuje možnost vypálení obrazu, když na displeji necháte zobrazen obrázek po delší dobu.

Zdroj: appleinsider.com