Komise o autorských právech minulý víkend rozhodla o dlouhotrvajícím případu hudebních poplatků ve Spojených státech a zvýšila poplatky za vysílání hudby o více než 40 procent (prostřednictvím The Wall Street Journal ).



Nyní budou muset Apple Music, Spotify, Amazon Music Unlimited, Pandora a další služby pro streamování hudby platit 15,1 procenta svých příjmů skladatelům a vydavatelům, což se zvýšilo z 10,5 procent. Očekává se, že společnosti jako jsou Spotify a Pandora – které jsou zaměřeny na streamování hudby – budou tímto rozhodnutím zasaženy nejvíce.

Federální autorská komise zvýšila poplatky za hudbu pro skladatele a vydavatele hudby o více než 40%, aby zúžila finanční rozdělení, která je odděluje od nahrávek. „Skladatelé zoufale potřebují a zaslouží si zvýšení sazeb,“ řekl Bart Herbison, výkonný ředitel Nashville Songwriters Association International. Návrh na toto rozhodnutí byl podán poté, co placené hudební služby získaly větší popularitu než vlastnictví nebo stahování jednotlivých písní a alb.

Zdroj: macrumors.com