Dnes jsem se dozvěděli od Marka Gurmana o přesunutí novinek, které měly být v iOS 12  až na rok 2019. To stejné dozvídáme o několik hodin později i o macOS. Změna přitom nemá ovlivnit vývojové cykly jiných systémů watchOS a tvOS, takže se pravděpodobně nejedná o nějaké zásadní provázání.



Současné plány společnosti Apple jsou zaměřené na kvalitu svých aktuálních softwarových platforem a pravděpodobně povedou k většímu důrazu na opravy chyb, zlepšení výkonu a obecnou stabilitu svých operačních systémů.

Posun přinášení novinek do macOS pravděpodobně způsobuje několik nehod z posledních měsíců, včetně hlavní chyby zabezpečení, která umožnila přístup k účtu root s prázdným heslem pro macOS High Sierra verze 10.13.1. Společnost Apple okamžitě opravila kritickou chybu v aktualizaci zabezpečení.

O pár týdnů později byl macOS High Sierra 10.13.2, který umožnil odemčení aplikace App Store v Systémovém nastavení s jakýmkoli heslem. Zatímco tato chyba byla mnohem méně závažná, bylo to stále chování systému, které se nemělo nikdy stát.

Apple měl podobný posun ve strategii v roce 2015 s vydáním iOS 9 a s dalšími aktualizacemi macOS v posledních letech, podle zprávy, takže to není poprvé , kdy si vzal Apple zdvojnásobný čas na svůj softwaru.

Zpráva také potvrzuje, že společnost Apple plánuje na domovské obrazovce v systému iOS 12 přepracovanou mřížku ikon aplikací, ale tato změna je zpožděna až do roku 2019 spolu s rozšířenými možnostmi správy fotografií. Existuje také slovo multiplayerového režimu pro hry s rozšířenou realitou, ale není jasné, kdy bude připraven.