CNBC informuje, že výbor poslal dopisy společnosti Apple, Intel a dalším technologickým firmám, které se týkaly nedostatků zabezpečení čipů Meltdown a Spectra, které se objevily na začátku tohoto měsíce.



Kongresová komise žádá společnosti, aby poskytly nové informace o dohodě, že budou podrobně aktualizovány podrobnosti o bezpečnostní chybě. Příjemci dopisu jsou generální ředitelé společností Apple, Google, Amazon, AMD, Arm, Intel a Microsoft. Například v dopise, který byl zaslán řediteli společnosti Apple zástupci napsali, že zdůrazňují další zveřejnění informací o zranitelnosti Meltdown a Spectre. Společnost Apple vydala opravy chyb již v prosinci, ještě předtím, než byly tyto chyby známy.

„Přestože uznáváme, že kritické zranitelnosti, jako jsou tyto, vytvářejí určité kompromisy mezi zveřejněním a tajemstvím, protože předčasné zveřejnění může poskytnout čas na zneužití těchto zranitelných míst ještě před tím, než budou opravy rozvíjeny a nasazeny, domníváme se, že tato situace ukázala potřebu další kontroly na zveřejňování informací o zranitelnosti“, napsali Greg Walden, Marsha Blackburn, Robert Latta a Gregg Harper ve svém dopise CEO společnosti Apple, Timu Cookovi.

Výbor požádal vedoucí pracovníky, aby do 7. února uspořádali instruktáž pro zaměstnance výboru. Zatímco Apple dosud nepotvrdil účast, společnost Intel uvedla, že si váží otázek a je otevřena dialogu: „Oceňujeme otázky Výboru pro energetiku a obchod a vítáme příležitost pokračovat v dialogu s kongresem o těchto důležitých otázkách,“ řekla mluvčí společnosti Intel v elektronické podobě.

Zdroj: 9to5mac.com