Trh s inteligentními reproduktory si vede velmi dobře. Podle nového průzkumu z NPR a Edison Research v současné době vlastní jeden ze šesti Američanů nějaký inteligentní reproduktor v porovnání s lednem 2017.



Podle údajů 16 procent Američanů, tedy 39 milionů lidí, nyní vlastní inteligentní reproduktor. Z tohoto počtu 11 procent vlastní Amazon Echo, zatímco 4 procenta vlastní produkt Google Home. Vánoční nákupní sezóna, jak poznamenává TechCrunch, hrála významnou roli v růstu trhu inteligentních reproduktorů. 7 procent Američanů uvedlo, že během Vánoc získali alespoň jeden inteligentní reproduktor, zatímco 4 procenta tvrdí, že získali své první zařízení.

Co se týče funkčnosti, inteligentní domácí funkce jsou považovány za jednu z nejlepších věcí, kterou lidé hledají – 64 procent uvedlo, že zakoupilo inteligentní reproduktor právě pro inteligentní domácí funkce. Mezitím 66 procent dotázaných uvedlo, že chtějí pobavit rodinu a přátele. Také je zajímavé, že 44 procent uživatelů říká, že začali používat hlasového asistenta na svém telefonu více, když vlastní inteligentní reproduktor.

39 procent dotázaných tvrdí, že většinou tímto reproduktorem nahrazují tradiční AM/FM rádio, zatímco 34 procent tvrdí, že nahradí nějaký čas po který by používali svůj telefon. Pro Apple je výzkum NPR zajímavý z několika důvodů. Jeden z nich signalizuje, že zatímco trh s inteligentními reproduktory prosperuje, stále existuje dostatek prostoru pro růst a vyvíjení – 84 procent Američanů stále nemá takové zařízení. Navíc signalizuje, že používání HomePodu způsobí, že více lidí bude používat Siri na svém telefonu.

Zdroj: 9to5mac.com