Steve Jobs jistě inspiroval mnoho kreativních umělců. Od tvůrců filmů po opery, přes komiksy až po akční postavy. Jedním z nejoriginálnějších výtvorů je však tento portrét vytvořený z elektronického odpadu umělcem z San Francisca Jasonem Mecierem.



Rekonstrukce fotografie od Alberta Watsona z roku 2006 – původně zveřejnou v časopisu Fortune a použitou na obálce knihy od Waltera Isaacsona z roku 2011 – je v současné době k prodeji. Materiály použité k vytvoření tohoto portrétu nebyly vybrány libovolně. Byl vyroben pomocí 20kg elektronického odpadu – včetně iPhone, iPod, sluchátek, klávesnice Mac, CD-R, baterie, myši a paměťové karty – což je technologie, na které se podílel při svém životě.

Jiné portréty vytvořené umělcem Jasonem Mecierem zahrnují celebrity jako Stevie Nicks, David Bowie nebo Snoop Dogg. Portrét se původně prodával počátkem roku 2014. Bohužel, jeho majitel ho nyní prodává kvůli tomu, že jeho dům byl zničen hurikánem. Pokud pracujete u společnosti Apple nebo máte zájem o jeho získání pro soukromou sbírku, můžete kontaktovat vlastníka na adrese [email protected].

Zdroj: www.cultofmac.com