Pokud jste se divili, proč čip T2 v novém iMac Pro může v extrémních případech vynutit restart DFU (například při výpadku proudu při aktualizaci), je to proto, že T2 hraje důležitou bezpečnostní roli v tomto špičkovém počítači.



Ve většině Maců existují oddělené řadiče pro správu zvuku, systému a diskové jednotky. Ale T2 se zabývá všemi třemi. Je zodpovědný za ovládání stereofonních reproduktorů, vnitřních mikrofonů a duálních chladicích ventilátorů. Bezpečnostní funkce způsobují, že čip zablokuje počítač, pokud něco nevypadá správně. Když iMac Pro pustíte, známé logo Apple se objeví téměř okamžitě. To je znamení, že T2 přebírá kontrolu.

Z bezpečnostních důvodů je T2 „kořen důvěryhodnosti“ hardwaru iMac Pro a ověřuje celý spouštěcí proces. T2 se spustí, vše zkontroluje, načte svůj bootloader, ověří, že je legální a podepsaný společností Apple a poté se přesune na další část bootovacího procesu. Neúspěšná aktualizace může způsobit, že T2 uvidí tento proces jako potenciální ohrožení a odmítá povolit pokus o spuštění. Všechna data uložená na jednotce SSD iMac Pro jsou zašifrována pomocí T2, takže pokud se někdo nepovolaný pokusí čipy vytáhnout a data přečíst, rozhodně mu to nepůjde snadno.

Zdroj: 9to5mac.com