Firma Apple podala žalobu proti společnosti Attac – asociaci pro zdanění finančních transakcí a občanskou akci – kvůli protestu, který proběhl v prosinci v několika francouzských Apple Store.



„Respektujeme svobodu projevu, ale protesty ohrožují bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců“, prohlásil mluvčí agentury Agence France-Press. Apple požaduje 3 000 eur (asi 36 000 dolarů) za škody s pokutou 150 000 eur (181 000 dolarů), pokud Attac bude organizovat další protest. Apple uvádí, že se setkal se členy protestu 18. prosince a požádal je, aby přestali kvůli údajným obavám o bezpečnost.

Před protesty z 2. prosince uspořádala během listopadového zahájení prodeje iPhone X protesty, při kterých vyložila z čerstvých jablek dort v Apple Store Opera s transparenty „šťastné narozeniny iPhone „, ale“ špatné narozeniny pro daňové úniky.“ Apple obvinil skupinu těchto protestantů z vandalismu, i když jejich taktika je symbolická, nenásilná, otevřená a bez hmotných škod. To může být dokázáno fotografiemi a videozáznamy z protestů v prosinci v Paříži, na kterých lze vidět pouze dočasné plakáty a bannery.

 

Zdroj: appleinsider.com