MacOS High Sierra 10.13.4 a iOS 11.3 jsou obě dodávány s aktualizovanou verzí Safari. Safari 11.1 obsahuje mnoho nových funkcí, které byly testovány v prohlížeči Safari Preview společnosti Apple.



Mezi ty se řadí například zavedení nových webových rozhraní API, zlepšení zabezpečení, změny médií a další. Podrobnosti o aktualizaci Safari 11.1 byly sdíleny Rickym Mondello a úplný protokol změn je dostupný na webových stránkách vývojáře společnosti Apple. V iOS 11.3 je k dispozici funkce automatického vyplňování hesla, což usnadní přihlášení k webu bez nutnosti kopírování a vkládání hesla. Webové aplikace, které jsou uloženy na domovské obrazovce na zařízeních iOS a na webových stránkách v SFSafariViewController, mohou nyní také použít fotoaparát k pořizování snímků.

Nová změna zabezpečení poskytuje varování „Nezabezpečený web“, když uživatel klepne na pole s požadavkem kreditní karty, či zadáním hesla na stránce s nejistým zabezpečením. Služba Intelligent Tracking Prevention, která zabraňuje sledování webových stránek byla v Safari 11.1 vylepšena. Také je zde několik dalších nových rozhraní API, včetně API požadavků na platby, adresáře nahrávání a rozhraní Beacon API. Safari 11.1 je součástí iOS 11.3 a MacOS High Sierra 10.13.4, které jsou pro vývojáře k dispozici již dnes. Apple plánuje v blízké budoucnosti uvolnit veřejné beta verze iOS 11.3 a macOS High Sierra 10.13.4.

Zdroj: macrumors.com