HomePod bude svojí kvalitou zvuku zaměřen na audiofily a milovníky hudebního zážitku i proto bude tento produkt od Applu podporovat bezztrátový formát FLAC pro přehrávání hudby. Specifikace HomePodu naznačují, že Apple má vážně povědomí o kvalitě zvuku v tomto zařízení. Podpora inteligentního reproduktoru podpory formátu FLAC byla vyčtena z krabice.



Pro ty, kteří si neuvědomují, FLAC je bezztrátový formát, což znamená, že neexistuje žádná komprese a záznamy jsou uchovávány tak, jak jsou. Nezaměňujte se ztrátou, která se většinou používá v podobě MP3, nebo streamování přes Spotify a Apple Music, kde je obvykle komprimování formátu na 256 nebo 320 kb / s.

Paradoxně iTunes na počítačích Mac nepodporuje formát FLAC do dnešního dne, takže si audiofilové musejí přehrávat tyto skladby přes jiné aplikace např. VLC.

Tradičně bezdrátové formáty, jako je Bluetooth, mají omezené bezztrátové přehrávání (pokud nepřekročíte kodek AptX), kvůli požadavku na vyšší šířku pásma. Ale z toho, co víme, bude AirPlay 2 schopen přenášet bezztrátový zvuk do inteligentního reproduktoru od značky Apple.

Zdroj: 9to5mac.com