Podle společnosti Apple se aktuálně používá aktivně hlasová asistentka Siri na více než půl miliardě zařízení. Jak uvedl Neil Cybart z Above Avalon, to je zlepšení oproti poslednímu datovému bodu Siri, který Apple sdílel. Jelikož Apple uvedl, že Siri je používána na více než 375 milionech iOS zařízeních každý měsíc. Nyní naznačuje, že používání Siri se od iOS 11 a macOS High Sierra velmi zvýšilo.



Systém iOS 11 přinesl Siri několik vylepšení, včetně nových, realističtějších mužských i ženských hlasů navržených tak, aby lépe napodobovaly přirozený lidský projev. Siri také používá učení na zařízení, aby pochopilo více o uživatelských preferencích a synchronizovalo tyto informace ve všech vašich zařízeních s důsledkem zkušeností.

Siri v systému iOS 11 je také schopno přeložit angličtinu do čínštiny, francouzštiny, němčiny, italštiny a španělštiny a je zde nová funkce pro usnadnění Siri.

Používání Siri pravděpodobně dále poroste se zavedením HomePodu, který bude silně záviset na osobním asistenta.

Na HomePodu bude Siri schopen dělat hudební doporučení založené na osobním vkusu, pomáhát při objevování hudby a Siri bude schopen reagovat na řadu hudebních příkazů a dotazů, jako je „Přehrát další skladby, jako je tato“, „Hrát něco nového ,““ Kdo zpívá?“ a „Zahrajte si více.“