Apple dnes představil iOS 11.3 s celou řadou nových funkcí, včetně nové sady Animoji, aktualizace ARKit a možností prohlížení osobních zdravotních záznamů přímo v aplikaci Zdraví.



iOS 11.3 bude všem zákazníkům k dispozici na jaře. Beta verze iOS 11.3 pro vývojáře bude vydána dnes. Pro aplikace s rozšířenou realitou bude obsahovat iOS 11.3 ‚ARKit 1.5‘. Ten bude schopen rozpoznat vertikální plochy, jako jsou stěny, a také přesněji mapovat nepravoúhlé plochy jako kulaté stoly. Bude také schopen rozpoznat značky a plakáty v reálném světě. iOS 11.3 představí také čtyři nové Animoji pro iPhone X: medvěda, draka, lebku a lva. Připojí se již k existující sadě, která přinese celkem 16 Animoji.

Nadcházející aktualizace bude zahrnovat také službu Business Chat. Business Chat umožňuje uživatelům vytvářet relace zákaznické podpory s firmami přímo z aplikace Zprávy. Apple říká, že bude testovat partnerství s Discover, Hilton, Lowe a Wells Fargo.

Apple rovněž provádí zásadní upgrade aplikace Zdraví prostřednictvím integrace zdravotních záznamů z nemocnic a klinik. Zákazníci budou moci zobrazit dostupné lékařské údaje od různých poskytovatelů na jedné obrazovce. Budete moci dostávat oznámení o laboratorních výsledcích, lécích a podobně. Apple uvádí, že všechna data záznamu o zdraví jsou šifrována heslem.

iOS 11.3 také přináší vylepšení pro Apple Music a HomeKit. Apple Music bude nyní více obsahovat hudební videa s žebříčky pro nejlepší nová hudební videa a ta, která již znáte. Uživatelé budou moci sledovat své oblíbené umělce nepřetržitě v nových playlistech hudebních videí. Tyto funkce vyžadují odběr služby Apple Music. iOS 11.3 také obsahuje podporu pro autentizaci HomeKit, což usnadňuje výrobcům, aby upgradovali své příslušenství na podporu HomeKit bez dalšího hardwaru.

Aktualizace také zahrnuje službu AML, Advanced Mobile Location, která automaticky odesílá místo uživatele do tísňových služeb při tísňovém volání. Společnost Apple také nyní umožní zákazníkům zjistit, zda je na jejich zařízení zapnuta pokročilá správa napájení. Sami se můžete rozhodnout, zda ji budete chtít vypnout. Tato nastavení se nachází v části Nastavení -> Baterie. Nebude se ale nacházet v počátečním vydání verze iOS 11.3 beta.


Zdroj: 9to5mac.com