Počínaje operačním systémem MacOS High Sierra 10.13.4 začne společnost Apple na počítačích Mac postupně vyřazovat 32bitové aplikace. Apple slíbil, že poslední vydaná MacOS High Sierra je posledním systémem MacOS, která podporuje 32bitové aplikace.



Po instalaci systému macOS High Sierra 10.13.4, který je nyní k dispozici v testovací beta verzi, při otevření 32bitové aplikace dostanete varování před nekompatibilitou s operačním systémem macOS. Toto je první z mnoha varování, které Apple plánuje poskytnout, protože toto varování se zobrazí pouze jednou pro každou aplikaci. Úsilí společnosti Apple o postupné vyřazování 32bitových aplikací na počítačích Mac napodobuje cestu při ukončení podpory 32bitových aplikací na zařízeních se systémem iOS.

V systému iOS 10 společnost Apple poskytovala stále více naléhavých varování, aby uživatelům dala najevo, že jejich aplikace nebudou pracovat s budoucími verzemi systému iOS ještě předtím, než byla v systému iOS 11 zcela vyřazena 32bitová podpora. Od ledna 2018 musí být všechny nové aplikace a aktualizace aplikací odeslané do Mac App Store 64bitové. Další verze softwaru MacOS High Sierra bude obsahovat varování o 32bitových aplikacích, než budou zcela vyřazena. Jakmile jsou na počítačích Mac staženy 32bitové aplikace, nebudou moci být vůbec použity, takže uživatelé budou muset najít náhražky starších 32bitových aplikací, které pravděpodobně již nebudou aktualizovány.

Zdroj. macrumors.com