Společnost Intel dnes odpoledne zveřejnila zprávu o závažné chybě a bezpečnostní zranitelnosti ve svých procesorech, což dodatečně vysvětluje problém, který byl odhalen včera a od té doby získal velkou mediální pozornost.



V prohlášení na svých internetových stránkách Intel informuje, že plánuje zveřejnit informace o chybě v příštím týdnu, kdy budou k dispozici další softwarové záplaty, ale kvůli nepřesným zprávám v médiích učinila prohlášení již dnes. Podle společnosti se problém neomezuje pouze na čipy Intel a uvedené chyby nemohou poškozovat, měnit nebo mazat data. Společnost Intel a další technologické společnosti se dozvěděly o novém bezpečnostním výzkumu, který popisuje metody analýzy softwaru, které při použití ke škodlivým účelům mají potenciál nesprávně shromažďovat citlivé údaje z počítačových zařízení.

I přes zprávy, které naznačují, že opravy softwaru této chyby zabezpečení mohou na některých strojích způsobit zpomalení o 5 až 30 procent, společnost Intel tvrdí, že výkonnostní dopady jsou závislé na pracovním zatížení a nebudou patrné průměrnému uživateli počítače. Intel dále tvrdí, že se domnívá, že její produkty jsou nejbezpečnější na světě a že aktuální opravy poskytují svým zákazníkům nejlepší možnou bezpečnost. Společnost Intel doporučuje, aby uživatelé nainstalovali aktualizace operačního systému, jakmile budou k dispozici.

Zdroj: macrumors.com