Dan pracující ve videoprodukci na serveru MacRumors nedávno dostal nový 8-jádrový iMac Pro a rozhodl se jej porovnat se svými dalšími stroji, a to konkrétně s iMac 5K a MacBook Pro, aby zjistil, který z nich je nejlepší, pokud jde o každodenní editaci videa a pracovní zátěž.



Ve videu níže se Dan zajímá o to, jak dobře funguje iMac Pro při úkolech, jako je úprava videa, export videa a čtení a zápis dat. Pokud jste zvědaví, zda iMac Pro stojí za cenu 139 990 Kč, když už vlastníte iMac nebo MacBook Pro, toto video rozhodně stojí za to. Možná vám pomůže se správně rozhodnout. Dan porovnal 8-jádrový iMac Pro s procesorem Intel Xeon W a výkonem 3,2 GHz s iMac 5K s procesorem Intel, 3,2 GHz, 24 GB RAM, 1TB Fusion Drive a grafickou kartou AMD Radeon M390.

A dále s MacBook Pro s 2,7 GHz procesorem Intel 6. generace, 16 GB RAM, 256 GB SSD a grafickou kartou AMD Radeon Pro 455. Není překvapením, že iMac Pro byl mnohem rychlejší, když se jednalo o výkonnostní úlohy ve srovnání s iMac a MacBook Pro. Byl oceněn hlavně hladší průběh práce díky síle procesoru a GPU. Je velmi rychlý při úpravách videa, a to i při otevřených aplikacích s většími systémovými nároky a je velmi tichý.

Zdroj: macrumors.com