Čína začíná regulovat těžaře kryptoměn, aby získal energetické snížení náročnosti při těžbě Bitcoinu, tím zruší i daňové úlevy a levné sazby za elektřinu vyráběnou vodními elektrárnami. Těžební gigant Bitmain se bude přesouvat do Švýcarska, města Zug tzv. crypto-valley v Evropě. Zároveň je ve Švýcarsku právní stabilita a je jednou z nejpokročilejších zemí. Bitmain byl založen v roce 2013 a je největším těžebním poolem – Antpool.



Kanadské město Quebec láká těžební firmy a to hlavně, díky svému klimatu, kde se značně snižují náklady na chlazení, navíc je zde přístup k levné energii z obnovitelných zdrojů. To jsou hlavní výhody, těžba totiž vytváří velké teplo a to je potřebné chladit, aby byl zachován výkon.

Těžební průmysl kryptoměn mění lokalitu z Číny, kde pro ně už nejsou tak výhodné podmínky pro těžbu. Výše zmínená firma Bitmain už těží v Kanadě od roku 2016. Další společností uvažující o odchodu z Číny je ZQMiner.

Začít obchodovat můžete snadno prostřenictvím peněženky Coinbase, kde si zakoupíte kryptoměnu bitcoin, třeba jen za 500,- Kč, navíc snadno prostřednictvím platební brány na kartu Visa a MasterCard. Není pravdou, že si musíte koupit jeden celý bitcoin. Navíc přes tento odkaz získáte zdarma 10$.

BTC adresa magazínu AppleNovinky.cz1JmavnAsEbeJLRYHdB8t1dZNQCykQHNEQ8

LTC adresa magazínu AppleNovinky.cz: LZJBM4w8g4jxA8KUoV91wKEbfjy3afR4LW

 

 

Děkujeme za podporu.

Zdroj: news.bitcoin.com