Ředitel Applu, Tim Cook se připojil k více než 100 dalším generálním ředitelům a požádal Kongres USA o schválení zákona na ochranu mladých přistěhovalců před vypršením programu DACA (Deferred Action for Children’s Arrivals). Pro ty co neznají tento program, tak DACA chrání přibližně 800 000 nelegálních přistěhovalců, kteří vstoupili do USA ve věku 16 let nebo mladším s pracovním povolením, a ochranou před deportací s odkladem na dva roky. Mnoho těch, kteří jsou chráněni DACA, byli ve Spojených státech po většinu svého života.



otevřeném dopisu vedoucímu senátu, skupina vyzvala zákonodárce k zavedení legislativy podporující tzv. „Dreamers“ před pátkem, což je konečný termín pro kongres, aby schválil návrh zákona o vládním financování, před vypršením. Program DACA skutečně vyprší dne 5. 3. 2018, ale generální ředitelé tvrdí, že vláda potřebuje čas na provedení nového programu před tímto termínem.

Markét Zuckerberg ředitel Facebooku, prezident společnosti Microsoft Brad Smith, Amazonu Jeff Bezos a výkonný ředitel společnosti Verizon Lowell McAdam byli dalšími signatáři tohoto dopisu, kteří uvedli, že ukončení programu DACA by mohlo způsobit pokles hrubého domácího produktu o 215 miliard dolarů.

Tim Cook byl konzistentní ve své podpoře legislativního řešení, které chrání ty, kdo jsou postiženi koncem programu DACA. V návaznosti na září a amerického prezidenta Donalda Trumpa, že DACA bude v průběhu šesti měsíců ukončeno, Tim Cook poslala zaměstnancům e-mail s tím, že se Apple pokusí pomoci kongresu najít řešení a bude spolupracovat se zaměstnanci společnosti Apple, aby poskytli podporu, včetně přístupu k imigračním odborníkům. Apple zaměstnává 250 „Dreamers“ pracovníků, jak Tim Cook dříve odhalil v tweetu.

Zdroj: macrumors.com