Možná přemýšlíte o tom, co můžete udělat proto, abyste se ujistili, že baterie vašeho iPhonu je ještě v pořádku. Pokud je ale stav vaší baterie již zhoršený, můžete si ji nechat vyměnit od společnosti Apple jen za 29 dolarů. Postupujte podle níže uvedených pokynů, aby vám vaše baterie vydržela co nejdéle.



Životnost baterie versus Doba životnosti baterie
Životnost baterie je doba, po kterou zařízení běží před tím, než je třeba jej dobít. Doba životnosti baterie je doba,  dokud nebude nutné vyměnit baterii.

Zde je 10 tipů, které prodlouží životnost baterie vašeho iPhone:

1. Zkontrolujte stav vaší baterie

Když přejdete do Nastavení -> Baterie zjistíte, jestli je vaše baterie již slabá. Lze to ale pouze tehdy, když stav baterie klesne pod 80%. Máte-li Mac, můžete stav baterie kdykoli ověřit, použitím aplikace CoconutBattery. Pokud je nižší než 80%, doporučujeme jít do místní prodejny Apple a vyměnit baterii.

2. Snižte jas

Otevřete ovládací centrum a snižte jas. Pokud je to možné, úplně ztlumte obrazovku.

3. Použijte funkci Automatický jas

Pokud jste deaktivovali funkci Automatický jas, povolte ji znovu v části Nastavení -> Obecné -> Zpřístupnění -> Přizpůsobení displeje. Tato funkce zajišťuje, že úroveň jasu odpovídá prostředí, ve kterém se nacházíte. Takže pokud jste ve svém domě nebo pracovním prostoru, jas se automaticky sníží a ušetříte tak výdrž baterie.

4. Snižte čas automatického zámku

Funkce automatického zámku automaticky vypne obrazovku (a zamkne telefon), pokud ji nepoužíváte. Přejděte na Nastavení -> Displej a jas -> Automatické zamykání a vyberte možnost 30 sekund.

5. Pokud je to možné, použijte Wi-Fi

Wi-Fi využívá mnohem méně energie než mobilní data. Pokud je to možné, zkuste použít místo dat Wi-Fi.

6. Používejte režim nízké spotřeby

Systém iOS vás vyzve, abyste povolili režim nízké spotřeby, když telefon dosáhne 20%. I při úplném nabití telefonu můžete tento režim zapnout ručně. Režim nízké spotřeby šetří energii tím, že zablokuje procesy na pozadí.

7. Nepoužívejte iPhone v extrémních teplotách

Zařízení iOS fungují nejlépe od 0 ° do 35 ° C. Extrémní chlad a teplo mohou negativně ovlivnit baterii.

8. Tipy pro dlouhodobé nepoužívání iPhone
Pokud delší dobu svůj iPhone nepoužíváte, společnost Apple vám doporučuje uchovat stav dobití až na 50%. Neponechávejte iPhone delší dobu s plným nabitím nebo nulovým nabitím. Pokud je baterie plně nabitá, může dojít ke zkrácení její životnosti. Pokud je baterie prázdná, může dojít k hlubokému vybití, což způsobí, že již nebude schopna udržet nabitý stav.

9. Tipy pro nabíjení iPhonu
Stav lithium-iontové baterie závisí na způsobu jejího nabití. Teplo a přílišné nabití zhoršují životnost baterie iPhone. Používáte-li robustní pouzdro při nabíjení telefonu jej odstraňte. Vzhledem k tomu, že tyto pouzdra bývají objemné, zachycují teplo, což není dobré pro baterii. Vyzkoušejte také pomalé nabíječky. Je nejlepší použít 5W nabíječku dodávanou s iPhone. Pokud nabíjíte telefon přes noc, rychlostní rozdíl se nezmění.
Měli byste také zabránit tomu, aby byl váš iPhone v autě zaplý při nabíjení, protože interiér vozu může být velmi horký, pokud je slunečný den a může negativně ovlivnit baterii.

10. Další tipy
Ujistěte se, že ve svém telefonu nepoužíváte beta verze. Také se vyhněte instalaci při vydání nové verze iOS. Obvykle se chyby opraví během několika týdnů po spuštění. Zakažte aktualizace aplikací na pozadí a přístup k umístění pro aplikace, které ji nepotřebují.

Zdroj: iphonehacks.com