DJI má v úterý 23.1.2018 oficiálně představil nový dron „Mavic Air“, ten má být menší a lehčí ve srovnání s Mavic Pro, zatímco bude i nadále nabízet 4K rozlišení. 32-megapixelový fotoaparát s 1/2.3 CMOS senzorem a novým procesorem obrazového signálů, schopným zaznamenávat video s rozlišením 4K při 60 snímcích za vteřinu.



Stejně jako Mavic Pro, má čtyři skládací ramena, které umožňují balení do malého vaku pro snadnější přepravu. Exteriér vypadá, že je kombinací jak Mavic Pro, tak i Spark, která má fyzickou podobu, ale s více zaoblenými rohy a hladšími křivkami pro samotný kryt.

Systém vizuálního polohování dovolí dronu pracovat lépe ve vnitřních prostorách, bez přístupu k GPS. Délka letu má být kolem 21 minut na jednu baterie a kompatibilita s DJI Goggles. Rovněž bude u Mavicu Air, stejně jako u Sparka možnost provádění funkcí pomocí gest rukou pro vyvolání vyfocení a ovládání pozic ve vzduchu.

Mavic Air má být dodáván v bílé, černé a červeně matné barvě. Cena a datum vydání zatím nejsou známé, ale v současné době se cena odhaduje na 699 dolarů.

Zdroj: appleinsider.com