Hulu Live TV a YouTube TV, které byly obě uvedeny na jaře roku 2017, nabízí zákazníkům živé televizní vysílání v souladu se zavedenými službami jako je Sling TV a DirecTV Now. Zdroje odhalily, že Hulu Live TV má nyní 450 000 placených uživatelů.



YouTube TV má od začátku roku 2018 něco přes 300 000 uživatelů. Analytik Rich Greenfield uvedl, že každá společnost, která nabízí živé televizní vysílání, může mít potíže s výrazným růstem platících zákazníků, protože zrušení této služby je velmi snadné a základní verze Hulu a YouTube by pro mnoho uživatelů mohly být dostačující. „Kabelová nebo satelitní televize jsou lepšími byznysy než webové služby, protože je obtížné je zrušit.

Webové služby živého vysílání můžete zrušit čtyřmi kliknutími tlačítka, ale zkusili jste zrušit kabelovou televizi?“, uvedl Greenfield. Čísla předplatitelů oznámená společností CNBC nebyla potvrzena společností Hulu nebo YouTube, takže stále neexistuje žádné oficiální vyjádření o tom, jak přesné by mohly být tyto údaje. Co se týče ceny, Hulu Live TV stojí 39,99 USD/měsíc a YouTube TV stojí 35 USD/měsíc. Služba Hulu je také technicky stále ve fázi beta.

Zdroj: macrumors.com