ještě jedno speciální video. Spousta diváků se mě totiž ptala, proč by vlastně měli uvažovat o tom, že by přestali používat počítač a 100% jej nahradili iPadem? Proč, když jim počítač vyhovuje?



iPad je ideální společník na cesty
O tom, že iPad je praktický, když hodně cestujete asi nikoho přesvědčovat nemusím. Čím méně místa máte na práci, čím víc jste v pohybu, tím je koncept tabletu užitečnější. Nepotřebujete stůl, dokážete jej pohodlně ovládat jednou rukou a v druhé jej držet. Je malý, lehký, skladný, odolný a s velkou výdrží na baterii. Ale iPad umí víc.

iPad jako ráj pro minimalisty
Na toto téma jsem napsal rozsáhlý článek. Je to pro mě strašně důležité. iPad vede k soustředění, k jednoduchosti, rychlosti a přímočarosti. Má jednodušší UI, jednoduší práci se soubory, jednodušší aplikace. Pro někoho to může být překážka, pro mne benefit.

Jednoduchost ovládání a minimum údržby
iPad je kupodivu skvělým zařízením pro laiky a nepočítačově orientované lidi. Nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, speciální nastavení, antiviry, apod. Řada operací jako instalace a odinstalování aplikací bylo zjednodušeno na kost. Bylo odděleno nastavení od užívání, takže laik se neztrácí a nepřenastaví si omylem kde co jako na počítači.

Ideální jako nástroj do firem
A poslední velkou oblastí je nasazení ve formách jako tenkého klienta. Často jako jednoúčelové zařízení – pokladna v obchodě, nástroj pro skladníka, pro obchodníka či marketéra atd. Díky snadné údržbě, levnému SW i provozu může být velice zajímavý.

Závěr
To jsou výhody iPadu. Tím ale neříkám, že je ideální náhradou počítače pro každého. V některém z dalších videí se zaměříme naopak na nevýhody a situace, kdy je iPad jako náhrada počítače zcela nevhodný a selhává.