V beta verzi WatchOS 4.3, která byla ve čtvrtek vydána pro vývojáře, mohou uživatelé opět prohlížet z připojeného zařízení Apple Watch svůj hudební katalog iPhone. Tato možnost byla v loňském roce odstraněna ze systému watchOS.



Jak je vidět na obrázcích, watchOS 4.3 beta umožňuje uživatelům Apple Watch přístup, prohlížení,ovládání a přehrávání hudební knihovny jejich iPhonu. Zdá se, že nový systém plně obnovuje ovládací prvky které byly odstraněny včetně schopnosti označení skladeb, které se vám líbí nebo nelíbí. Dále můžete smazat stopy z připojené knihovny a přenášet zvuk do zařízení AirPlay.

Apple způsobil trochu rozruch, když v loňském září ve watchOS 4 odstranil podporu procházení připojených hudebních knihoven iPhone. V té době mohli uživatelé ovládat skladby přes obrazovku „Now Playing“, ale tato funkce byla omezena na skladby synchronizované nebo uložené v Apple Watch. Situace se mírně zlepšila s následnou aktualizací, ale neschopnost procházet katalogy iPhone byl pro některé zřejmý problém.

Zdroj: appleinsider.com