Wi-Fi Alliance dnes oznámila nejnovější bezpečnostní protokol Wi-Fi – WPA3. Ten by měl tento rok přinést nové možnosti pro osobní i podnikové sítě. V tiskové zprávě Wi-Fi Alliance sdílí podrobnosti o tom, jaké přinese WPA3 zlepšení oproti WPA2.



Čtyři nové funkce pro osobní a podnikové sítě Wi-Fi se objeví v roce 2018 jako součást Wi-Fi CERTIFIED WPA3. Dvě funkce nabízejí silnou ochranu, i když uživatelé zadávají hesla, která nesplňují typická doporučení složitosti. Po loňském zjištění zranitelnosti sítě přezdívanou KRACK přináší WPA3 také důležité bezpečnostní aktualizace pro veřejné sítě. Ty posílí soukromí uživatelů prostřednictvím individuálního šifrování dat.

WPA3 bude také dále chránit sítě Wi-Fi s vyššími bezpečnostními požadavky, jako je například vláda, obrany a průmysl. Podle webu TechCrunch Mathy Vanhoef, který objevil zranitelnost Wi-Fi nazvanou KRACK, uvedl na tweetu, že WPA3 může přinést šifrování bez nutnosti ověření. Podrobnosti o vydání WPA3 zatím nejsou známy, ale Wi-Fi Alliance tvrdí, že bude k dispozici ještě někdy letos.

 

Zdroj: 9to5mac.com