Netgear doporučuje uživatelům aplikace Arlo změnit hesla účtu. Zatímco společnost nevěří, že její vlastní systémy byly ovlivněny, říká, že útočníci zřejmě používají pověření získaná od třetí strany k přístupu k účtům.



Netgear v příspěvku uvádí, že nedávno zaznamenala podezřelou činnost, která mohla mít dopad na účty Arlo. Dále uvádí, že útočníci se pokoušejí získat přístup k účtům aplikace Arlo pomocí pověření získaných z neznámé třetí strany. V tomto okamžiku prý nemá důvod se domnívat, že její systémy byly ovlivněny. „Nedávno jsme zaznamenali podezřelou činnost, která by mohla mít dopad na účty Arlo. Ochrana osobních údajů a zabezpečení vašeho účtu bereme vážně a zahájili jsme vyšetřování podezřelé aktivity. Z našeho počátečního šetření se zdá, že útočníci používají pověření získaná od neznámého třetího subjektu za účelem získání neautorizovaného přístupu k účtům Arlo. V této fázi nemáme důvod věřit, že naše systémy byly ovlivněny.“

Společnost Netgear také poskytuje uživatelům systému Arlo pokyny, jak změnit heslo svého účtu přímo z iPhone:
Změna hesla Arlo na zařízení se systémem iOS:

  • Spusťte aplikaci Arlo.
  • Klepněte na položky Nastavení > Profil > Upravit.
  • Vytvořte nové heslo a potvrďte jej.
  • Klepnutím na tlačítko Uložit uložte nové heslo.

Netgear vytváří řadu bezpečnostních systémů. Nejvíce oblíbený je produkt Arlo Baby Monitor, první dětský monitor, který nabízí podporu HomeKit.

Zdroj: 9to5mac.com