Začátkem tohoto týdne společnost Valve uvedla, že Apple odmítl jejich aplikaci Steam Link pro iOS, a to i přes to, že ji původně tento měsíc schválil. Nyní v e-mailu zaslaném hrstce nespokojených uživatelů se Phil Schiller zabývá touto situací.



V e-mailu, který byl poprvé sdílen na Redditu, říká Schiller, že se Apple stará o přinášení skvělých her uživatelům App Store a že společnost ráda uvede hry a služby společnosti Valve do iOS a Apple TV. Pokračuje však v tom, že team App Store zjistil, že aplikace Stream Link porušila řadu pokynů. „Milujeme hry a služby společnosti Valve na platformách iOS a AppleTV. Bohužel zkušební tým zjistil, že Aplikace Steam Link od firmy Valve v současné době porušuje řadu pokynů týkajících se obsahu vytvořeného uživatelem, nákupů v aplikacích, kódů obsahu atd.“, uvádí Schiller.

Schiller uvádí, že společnost Apple projednává tyto problémy s firmou Valve a uznává, že obě společnosti společně pracují na přivedení aplikace Steam Link do App Store způsobem, který bude tyto pokyny dodržovat. Uživatelé začali díky tomuto odmítnutí podepisovat petici na Change.org, aby ukázali, že mají zájem o aplikaci v systému iOS.
Začátkem tohoto týdne společnost Valve uvedla, že Apple původně schválil aplikaci Steam Link dne 7. května, toto schválení zrušil krátce poté, co Valve veřejně oznámila, že aplikace přijde již brzy. Zatímco budoucnost aplikace je stále poněkud mlhavá, je nyní jasné, že Apple je ochoten spolupracovat s Valve, aby přinesl Steam Link do iOS a Apple TV.

Zdroj: 9to5mac.com