Počet autonomních vozidel projíždějících ulicemi Kalifornie je nyní 62 a řidičů 87, z 55 vozidel a 83 řidičů před pouhými dvěma týdny. Čísla jsou poskytovány společností MacReports, s odkazem na informace získané od Kalifornského ministerstva motorových vozidel.



Společnost Apple rozšiřuje své testy autonomních vozidel od doby, kdy jí bylo v dubnu 2017 uděleno povolení od kalifornského DMV, což jí umožnilo otestovat pokročilé technologie na veřejných komunikacích ve státě. Začátkem roku 2018 se v lednu objevilo několik zdrojů, které uváděly počet vozidel společnosti Apple, přičemž 27 autonomních vozidel bylo v lednu a 45 v březnu. Každé z vozů společnosti Apple je vybaveno  samostatným softwarem pro řízení spolu s pokročilým vybavením LIDAR a řadou kamer pro detekci okolního vozidla. Jsou to sportovní užitkové vozy Lexus RX450h a musí mít ridiče, jelikož povolení společnosti Apple neobsahuje testování bez řidiče.

Vzhledem k tomu, že Apple stále rozšiřuje flotilu, je nejasné, co společnost podnikne se softwarem po dokončení testovací fáze. Jednou z pravděpodobných možností bude partnerství mezi společností Apple a stávajícím výrobcem automobilů, které by umožnilo umístit software pro automatické řízení do vozidla, které Apple nevyrobil a které by mohly vozidla obsahovat prostřednictvím budoucí verze CarPlay. Nedávno v červnu 2017 Tim Cook potvrdil práci Apple na autonomním softwaru: „Zaměřujeme se na autonomní systémy. Jde o klíčovou technologii, kterou považujeme za velmi důležitou. Je to pravděpodobně jeden z nejtěžších projektů AI, na kterém momentálně pracujeme.“

Zdroj: macrumors.com