Apple dnes vydal beta verze watchOS 4.3.1, tvOS 11.4, iOS 11.4 a macOS High Sierra 10.13.5 pro vývojáře za účelem testování. Aktualizace je dostupná z Vývojářského centra pomocí platného vývojářského profilu.



Krátce před představením watchOS 4.3.1 společnost Apple přestala umožňovat vývojářům aktualizovat aplikace pro Apple Watch vytvořené ve watchOS 1 SDK. watchOS 4.3.1 nabídne při spuštění varování, že aplikace nemusí být kompatibilní s budoucími verzemi watchOS. To naznačuje, že Apple v budoucnu zcela zruší podporu aplikací watchOS 1, stejně jako podporu 32bitových aplikací v systému iOS 11. Kód skrytý ve watchOS 4.3.1 také naznačuje, že Apple pracuje na zavedení podpory pro ciferníky třetích stran, což bude pravděpodobně až ve watchOS 5.

tvOS 11.4, spárovaný s iOS 11.4, znovu nabídne funkci AirPlay 2, která byla přítomná v tvOS a iOS 11.3, ale byla odstraněna před vydáním. S AirPlay 2 lze stejný zvukový obsah přehrávat na více zařízeních (například Apple TV) v celém domě a přehrávání zvuku lze ovládat přes iPhone nebo přes příkazy Siri. Po instalaci iOS 11.4 a tvOS 11.4 je Apple TV opět uvedena v aplikaci Domácnost.

Aktualizace iOS 11.4 obsahuje ClassKit pro vzdělávací instituce, který podporuje nové funkce, které byly oznámeny 27. března. Pro běžné uživatele aktualizace iOS 11.4 přidává funkce, které byly původně v beta verzi iOS 11.3, ale byly odstraněny před vydáním. Aktualizace zahrnuje možnost ukládání vašich zpráv iMessages do iCloudu, což umožňuje lepší synchronizační schopnosti. V současné době jsou příchozí zprávy iMessage odesílány na všechna zařízení, ve kterých jste přihlášeni k vašemu Apple ID, ale neexistuje žádná skutečná synchronizace mezi různými zařízeními. Aktualizace iOS 11.4 obsahuje také funkci AirPlay 2, o které jsme psali již výše. Pro iPhone 8 a iPhone 8 Plus je k dispozici nová tapeta (PRODUCT) RED.

macOS High Sierra 10.13.5 obsahuje podporu pro zprávy na iCloudu, což je funkce, která je popsaná u iOS 11.4. Aktualizace také pravděpodobně zahrnuje opravy chyb a vylepšení výkonu u problémů, které nebyly řešeny v macOS High Sierra 10.13.4.

 

Zdroj: macrumors.com