Cena akcií společnosti Apple dosáhla nového historického maxima, a to mírně nad 187 dolarů. Po více než týden se cena akcií trvale zvyšuje, a to díky úspěšné zprávě o výsledcích společnosti z 1. května.



A také díky společnosti Berkshire Hathaway, která v prvních třech měsících roku 2018 koupila dalších 75 milionů akcií. Berkshire Hathaway má v současné době 240,3 milionu akcií společnosti Apple ve výši více než 44 miliard amerických dolarů za současnou cenu akcií a CEO společnosti Warren Buffett nadále společnost chválí. „Moc se mi Apple líbí, koupili jsme asi pět procent společnosti, rád bych vlastnil 100 procent,“ řekl v rozhovoru s CNBC. „Velice se nám líbí její ekonomika, vedení a způsob, jakým myslí a jak se chovají,“ dodal.

Buffett samozřejmě jen žertoval o svém úmyslu vlastnit 100 procent akcií společnosti Apple, což by z finančních a regulačních důvodů nebylo možné, ale komentář je důkazem jeho důvěry v Apple. Apple má nyní tržní kapitál, který se pohybuje okolo 915 miliard dolarů, blíží se tedy k milníku bilión dolarů. Amazon je druhý nejblíže k tomuto milníku, s tržním limitem kolem 775 miliard dolarů, následovanou společností Microsoft a mateřskou společností Google Alphabet. Pokud jde o budoucí vývoj, v průběhu třetího čtvrtletí fiskálního roku 2018 by Apple měl vést k tomu, že v tomto období bude trvat celkově vysoký pokrok mezi výnosy ve výši 51,5 miliard dolarů a 53,5 miliardy dolarů. Její aktuální rekord za čtvrtletí činí 49,6 miliardy dolarů v roce 2015.

Zdroj: macrumors.com