První pokus letního festivalu Pokémon GO, který se uskutečnil v Chicagu v červenci, nebyl zrovna úspěšný. Kombinace problémů s přetížením sítě a serverů způsobily, že se někteří hráči nemohli ani přihlásit, natož aby hráli hru.



Společnost Niantic nakonec za to přijala plnou odpovědnost a urovnala spor tím, že souhlasila s vrácením cestovních a ubytovacích nákladů. Nyní se Niantic chystá vrátit do Chicaga s dalším pokusem o letní festival. Společnost oznámila tři události v Dortmundu v Německu; Chicagu; a Yokosuka v Japonsku.

Událost v Německu celý festival zahájí.
Trenéři po celé Evropě: „Připravte se na akci Safari Zone v německém Dortmundu. Společně s městem Dortmund budeme pořádat akci od 30. června do 1. července v krásném Westfalenpark. Westfalenpark je nejen jedním z největších městských parků v Evropě, ale zahrnuje také propracované vodní prvky, japonskou zahradu a velké hřiště pro rodiny s dětmi. Vychutnejte si čerstvý vzduch a krásný výhled společně s chytáním spousty typů Pokémonů!“ Aktivity se rozšíří do celé městské části Dortmundu a vyzývají hráče z celé Evropy k prozkoumání kulturní historie města prostřednictvím Pokémon GO.

Festival Chicago se koná 14. a 15. července.
Pokémon GO Fest 2018: „Obyčejná procházka v parku nabídne jedinečný herní zážitek, jaký nikde jinde neuvidíte a který vytvoří celodenní dobrodružství pro trenéry. Akce se bude konat v historickém Lincolnově městském parku. Dlouhá procházka, která mezi stromy lemovanou zelení bude zahrnovat exkluzivní aktivity pro trenéry všech věkových kategorií.“ Jednodenní vstupenky se budou prodávat od 11. května za 20 dolarů.

Zatím nebylo oznámeno žádné datum pro Safari Zone v Japonsku
„Viděli jsme již stovky tisíc trenérů, kteří se spojili, aby viděli úchvatnou scenérii, chytili mnoho typů Pokémonů a měli jedinečný zážitek ze hry. V Japonsku v Yokosuka, budeme mít akci Safari Zone, po níž následuje vzrušující program pro naše trenéry po celé Asii.“

Společnost slíbila zvláštní aktivity a výzvy i pro ty, kteří se nemohou zúčastnit žádné akce.

Zdroj: 9to5mac.com