Některé aplikace kalendářů třetích stran vám umožňují zobrazit seznam všech nadcházejících událostí. Mnoho uživatelů zjistí, že tento druh režimu prohlížení chybí v běžném kalendáři v macOS.



Aplikace Kalendář pro macOS tuto vlastnost postrádá. Existuje však jeden způsob, jak vynutit zobrazení seznamu, který zahrnuje všechny vaše nadcházející události.

Jak zobrazit seznam všech nadcházejících událostí

  • Spusťte aplikaci Kalendář na počítači Mac.
  • Klepněte na tlačítko Kalendář.

  • Zvolte, které kalendáře chcete zahrnout do zobrazení seznamu pomocí zaškrtávacích políček.

  • Klikněte na pole Hledat v pravém horním rohu a zadejte dvě uvozovky („“) pro vytvoření seznamu všech nadcházejících událostí.

  • Zobrazení seznamu usnadňuje kopírování více událostí a jejich vkládání do jiných aplikací v chronologickém pořadí. Chcete-li například kopírovat několik sousedních událostí, podržte klávesu Shift, klepněte na dvě odlehlé události, které hraničí s danou periodou, klepněte pravým tlačítkem na událost ve výběru a v kontextové rozbalovací nabídce vyberte příkaz Kopírovat. Pak můžete události (včetně jejich podrobností) vložit přímo do dokumentu v pořadí podle data.

  • Chcete-li kopírovat události ve svém kalendáři, které nejsou vedle sebe, jednoduše proveďte stejnou akci, ale přidržte klávesu Command místo Shift. (Všimněte si, že můžete také otevřít více políček událostí stejnou metodou – stačí zvolit Získat info z kontextového rozbalovacího menu.)

Zdroj: macrumors.com