Apple CEO Tim Cook v úterý při zveřejnění finančních výsledků za Q2 2018 oznámil, že jsou revoluční bezdrátová sluchátka AirPods i nadále velmi populární. K tomu dodal, že Apple má i nyní co dělat, aby pokryl poptávku po svých bezdrátech.



Apple sice přímo nezveřejnil zisky z AirPodů (místo toho je zahrnuje do kategorie „Ostatní“), nicméně je zde hned několik důvodů, proč bysme Timovi v tomto měli věřit. Pokud jste to v posledních několika dnech nezaznamenali, Applu se opravdu dařilo právě v odvětví „Ostatní“, kde letos vydělal 3,9 miliardy dolarů. To je 38% nárůst oproti minulému roku. Psali jsme o tom i v našem článku zde. Tim Cook poznamenal, že hlavním produktem, který tyto čísla zvedl byly AirPody a Apple Watch.

Jde tak vidět, že nadšení z jablečných bezdrátů trvá i více než rok a půl po jejich oficiálním představení. Ačkoliv již není takový problém AirPody sehnat, podle Applu je stále problém poptávku po nich pokrýt. Analytici předpokládají, že Apple letos prodá okolo 26-28 milionů kusů. Někteří analytici dokonce předpokládají až 30 milionů kusů.

Zdroj: macrumors.com