V průběhu minulého týdne se dostaly na povrch informace ukazující na možný design kulatých Apple Watch. Ačkoliv Apple na tento design zanevřel, nově to mohlo znamenat, že by některé z následujících Apple Watch kulatý displej mohly nabídnout. Pravděpodobně se to ale nikdy nestane a je to hlavně pro vaše dobro.



Již v minulosti, když jsem psal články o kulatých Apple Watch jsem se vždy zmiňoval o nepraktičnosti kulatých chytrých hodinek. Zkrátka a jednoduše, model kulatých hodinek souvisel zejména s jejich dřívější koncepcí, která byla mechanická. Naopak u hodinek s displejem příliš přínos v kulatém displeji nevidím. A není to jen přínos. Kulatý displej by mohl nakonec způsobit více škody, než užitku.

Hned několik konkurenčních výrobců chytrých hodinek s Android Wear (Wear OS) kualté hodinky vyrábí a hned na nich je možné vidět, jaké množství nevýhod všechny z nich mají. Největší nevýhodou je zejména vtěsnat veškerý obsah do kulatého tvaru. Veprostřed displeje totiž uvidíte mnohem více obsahu, než například v horní části. Zdaleka by tím problémy nekončily. Jako vývojáře aplikací by mě vyvíjet aplikaci pro kulatý displej neméně štvalo. Vše ve svém videu pěkně shrnul Youtuber Tailosive, který se dlouhodobě zajímá o produkty společnosti Apple. Na celé video se můžete podívat níže.