Dokáže iPad nahradit počítač? To je jedna z nejčastějších otázek poslední doby. Dokáže však iPad nahradit mobil? Spousta z vás hned odpoví, ne. A to i když budeme mluvit o iPadu v tzv. Cellular verzi, která podporuje mobilní data a má vestavěný GPS modul. Popravdě – stejně bych si odpověděl i já. Nedávno však stejný pokus vyzkoušela i Youtuberka Erica Griffin. Její výsledek vás překvapí.



Erica hned v úvodu zmíní, že všichni její přátelé nebo rodina používá iMessage, tudíž pro spojení není problém využít internet, nebo například FaceTime, který podporuje i audio hovory. Erica ve svém videu použije iPad Pro v Cellular verzi s Apple Pencil a Smart Keyboard. Vezme jej dokonce i na dovolenou. Na konci vám i objasní, jak je možné tento iPad využít pro normální volání pomocí některých alternativních služeb přes internet.

Zajímavým poznatkem z celé situace také je, že ji iPad tolik nelákal stále kontrolovat notifikace. Jednou, když se totiž na iPad podívala prozkoumala spíše vše důkladně, než aby každou chvíli vytahovala velký tablet a sledovala, co se děje. Sama však uznala, že například večer pro čtení a brouzdání po internetu se prostě bez telefonu neobešla. iPad pro ni byl moc velký a nepraktický. Na celé video se můžete podívat níže. Jaký máte názor na toto téma vy? Dokázali byste si představit nahradit váš iPhone iPadem? Proč? Podělte se s námi o vaše názory v komentářích.