Dylan Byers uvedl, že generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a Eddy Cue se během víkendu setkali, aby diskutovali o obsahu aplikace InfoWars. Apple si uvědomuje, že aplikace InfoWars obsahuje funkci, která nabízí stejný zvukový obsah.



Jak Tim Cook tak i Eddy Cue nevěří, že aplikace porušuje aktuální pokyny App Store. „V návaznosti na nárůst tlaku veřejnosti se Tim Cook a Eddy Cue setkali přes víkend a rozhodli se, že z jejich platformy vytáhnou pět podcastů Jonese. Zároveň se také rozhodli, že aplikace InfoWars zůstane k dispozici v App Store, neboť se domnívají, že neporušuje pokyny obchodu.“ Toto rozhodnutí přichází i přes to, že Apple vydal zprávu proti podcastům InfoWars za porušení pokynů, které se týkaly nenávistného obsahu.

„Apple netoleruje nenávistné projevy a máme jasné pokyny, které musí tvůrci a vývojáři zajistit, abychom zajistili bezpečné prostředí pro všechny naše uživatele,“ řekl mluvčí společnosti. „Podcasty, které porušují tyto pokyny, jsou z našeho adresáře odstraněny, takže je již nelze vyhledávat a nejsou k dispozici ke stažení nebo streamování. Věříme v zastupování široké škály názorů, pokud lidé respektují ty, kteří mají odlišné názory.“ Mezitím aplikace InfoWars vyskočila na 4. místo v kategorii Zprávy v App Store.

Zdroj: 9to5mac.com