Uplynulo sedmé výročí od doby, kdy se společnost Apple poprvé stala nejcennější společností na světě s tržní kapitalizací kolem 341,5 miliard dolarů v té době. Apple dosáhl tohoto milníku 9. srpna 2011.



Tedy dva týdny předtím, než Steve Jobs odstoupil jako generální ředitel a tentýž den, kdy jmenoval Tima Cooka, aby ho následoval ve vedoucí pozici. Jobs zemřel 5. října 2011, po zdlouhavém boji s rakovinou. Apple se několikrát vrátil zpět pod ExxonMobil a je nejcennější společností na světě, nejen posledních sedm let ale drží tento titul dodnes, a to i vzhledem k tomu, že v polovině devadesátých let minulého století řešil problémy s bankrotem, až se Jobs vrátil a zefektivnil svou produktovou řadu. Pod jeho vedením Apple představil několik hitů, včetně iMacu, iPodu, iPhonu a iPadu.

Společnost Apple pokračuje v úspěchu i pod vedením Cooka, kdy se stala první americkou společností, která dosáhla tržní hodnoty miliardy dolarů minulý týden, krátce poté, co ve třetím čtvrtletí roku 2018 zaznamenala rekordní výnosy ve výši 53,3 miliardy dolarů. Apple se bude snažit dál stavět na svém úspěchu tím, že rozšíří své zaměření na technologie, jako je rozšířená realita, autonomní řízení a umělá inteligence, kromě služeb, jako je například Apple Music.

Zdroj: macrumors.com