Apple ve čtvrtek oznámil, že investuje 1 miliardu dolarů na vybudování nového kampusu v Austinu v Texasu. Areál o rozloze 133 akrů bude zaměstnávat 5 000 dalších zaměstnanců, kapacitu má ale až pro 15 000.



„Společnost Apple je hrdá na to, že přinese nová pracovní místa a příležitosti městům ve Spojených státech a výrazně prohloubí partnerství s městem a lidmi z Austinu,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. Ve své tiskové zprávě Apple uvedl, že pracovní místa by měla zahrnovat širokou škálu včetně inženýrství, výzkumu a vývoje, operací, financí, prodeje a zákaznické podpory. „Společnost Apple patří mezi nejvíce inovativní společnosti na světě a je nadšeným poskytovatelem pracovních míst v Texasu a celé zemi,“ řekl guvernér Texasu Greg Abbott. „Děkuji společnosti Apple za tuto obrovskou investici a těším se na budování našich silných partnerství, jasnější budoucnost pro stát Lone Star.“

Kromě nového kampusu oznámila společnost Apple plány na všeobecné rozšíření provozu v příštích třech letech ve městech po celých Spojených státech, včetně Pittsburgu, New Yorku a Boulderu. Apple také uvedl, že vytvoří nové stránky pro Seattle, San Diega a Culver City. Společnost v roce 2018 přidala 6 000 pracovních míst americkým zaměstnancům a nyní zaměstnává 90 000 lidí ve všech 50 státech. V lednu uvedla společnost Apple, že vytvoří v USA 20 000 pracovních míst do roku 2023. Apple uvedl, že plánuje také investovat 10 miliard dolarů do amerických datových center během příštích pěti let.

Zdroj: macrumors.com