Phishingové podvody, které se pokoušejí získat informace z uživatelů, nejsou nic nového, ale podvodníci jsou stále chytřejší a podvody se stávají čím dál těžší odlišit od skutečné komunikace.



Brian Krebs popsal jeden z nejnovějších phishingových podvodů, který vypadá, jako by vám opravdu volal někdo z podpory Apple. Jody Westby, generální ředitel bezpečnostní poradenské společnosti Global Cyber ​​Risk, obdržel automatický hovor na svém iPhonu. Tento hovor vypadal jako hovor od společnosti Apple s číslem uvedeným jako 1 (800) MYAPPLE, se jménem uvedeným jako Apple Inc. a Apple Infinite Loop web. Westby kontaktoval podporu společnosti Apple prostřednictvím oficiální stránky Apple Support a požádal o kontakt. Byl si jistý, že volání nebylo legální, ale když se podíval na svůj poslední seznam volání, uviděl, že telefonický hovor byl falešný.

Podvodníci sfalšovali telefonní číslo společnosti Apple a iPhone nedokázal rozlišovat mezi skutečnými a falešnými hovory. Westby uvedl, že je to přesvědčivý podvod, na který mohou lidé naletět. Podobná zpráva se objevila na Twitteru dnes ráno od vývojáře Michaela Simmonse, který říká, že obdržel podvodný telefonní hovor, který také zfalšoval číslo Apple. Krebs se domnívá, že podvodníci mají za cíl získat od uživatelů osobní a finanční údaje. Jak správně zdůrazňuje, je šokující také to, že zařízení nedokáží rozpoznat rozdíl mezi skutečným voláním od společnosti Apple a někým, kdo se pokouší tato volání sfalšovat.

Zdroj: macrumors.com