Stále více uživatelů používá označení #deletefacebook, které se stalo trendem vzhledem k různým problémům s ochranou soukromí, ale závislost na Facebook je u některých uživatelů silnější, než si sami dokážou připustit. V září loňského roku asi 26 % uživatelů uvedlo, že si aplikaci Facebook odstranili ze svého telefonu, ale údaje v analýze ukázaly jinak.



Nové studie poukazují na to, jak je těžké vzdát se Facebooku. Uživatelé by museli dostat zaplaceno v průměru 1000 dolarů (22 500 Kč) ročně, aby tak udělali. Aby se zjistilo, zda respondenti říkají pravdu, celý průzkum byl skutečný: účastníci se skutečně museli vzdát Facebooku a dostali zaplaceno. Studie zjistila, že za zrušení Facebooku by uživatel v průměru požadoval 4,17 dolarů (94 Kč) denně, za týden by to bylo 37 dolarů (833 Kč). Závisí také na demografické situaci, přičemž částky vyplacené za rok se pohybovali od 1139 dolarů do 2076 dolarů (25 628 Kč – 46 710 Kč) – studenti si nechali zaplatit více než dospělí.

Samozřejmě studie nenaznačuje, že by si někdo mohl účtovat za zrušení svého Facebooku, spíše to dokládá, že sociální síť Facebook je velmi odolná i přes své kauzy s úniky dat. I tak musel Facebook vysvětlovat, k jakým datům dostali přístup Netflix a Spotify.

Zdroj: 9to5mac.com