Minulý týden Apple spustil aktualizovanou webovou stránku „Uzavři své kroužky“, která zobrazuje příběhy různých uživatelů Apple Watch. Jedna taková uživatelka, která se na této stránce objevila, je golfistka Lucy Li.



Nyní je šestnáctiletá dívka vyšetřována americkou golfovou asociací za její zapojení do kampaně Apple. Video je dlouhé 15 sekund a ukazuje, jak Li hraje golf a nosí své Apple Watch. Doprovodný popis uvádí, že Li uzavírá své kroužky prakticky každý den na hřišti a používá Apple Watch s iPhonem, aby zůstala v kontaktu s rodiči. Li je 16-letá amatérská golfistka. Celé prohlášení USGA zní: „USGA byla informována o případu včera a my jsme se sešli s Lucyinou rodinou, abychom se dozvěděli více o její účasti na těchto videích,“ uvedla USGA ve svém prohlášení zaslaném GolfChannel.com. „Jsme na začátku fáze zjišťování skutečností a v tuto chvíli je předčasné vytvořit nějaký závěr. Lucyina rodina plně spolupracovala a jsme ji za to vděční.“

Luciyna rodina uvedla, že Golf Digest nedostala žádnou kompenzaci za její účast ve videu. Rodina nebyla schopna nabídnout žádné další podrobnosti, protože Li podepsala s Apple smlouvu o mlčenlivosti. Podle pravidel USGA hráči nemohou využít svých dovedností k tomu, aby získali osobní přínos nebo jakýkoli finanční zisk přímo nebo nepřímo za propagaci, reklamu nebo prodej čehokoliv souvisejícího s golfem. Společnost Apple se k tomu zatím nevyjádřila.

Zdroj: 9to5mac.com