Dnes jsme se celý den pohybovali po Silicon Valley a projížděli místa spojená s Applem. Byli jsme u vily Steva Jobse, kde jsme měli zajímavý hovor s ochrankou rodiny Jobsových. Byli jsme u Apple garáže, kde Steve s Wozem postavili první Apple počítač. A pak jsme se vydali na 1 Infinity Loop v Cupertinu, kde je původní centrála Applu a samozřejmě i do Apple Parku. Jaká tato místa jsou?



Vila Steva Jobse

Posledních 20 let svého života žil Steve Jobs v Palo Alto v Californii a jeho rodina na stejném místě žije dodnes. Na adrese 2101 Waverley Street, Palo Alto, CA stojí vila ve stylu britského venkovského sídla. Není malá, ale nijak nevybočuje z toho, co je v jejím okolí běžné. Dům nemá žádný plot, jen malou předzahrádku. I proto před domem stojí 24/7 auto a v něm soukromá ochranka, kterou pro rodinu Jobsových zajišťuje Apple. Na soukromý pozemek nemůžete, ale z chodníku si dům, který je obydlený můžete libovolně prohlížet, fotit či natáčet. S trochou štěstí zahlédnete manželku či děti Steva.

Apple garáž

Původní dům rodičů Steva Jobse a jeho garáž najdete o cca 10 km jižněji na adrese 2066 Crist Dr, Los Altos, CA. Dům je aktuálně neobydlený a patří soukromému majiteli. Opět se můžete libovolně dívat z ulice, ale dovnitř se nedostanete, pokud jej nebudete chtít koupit.

1 Infinity Loop

Původní centrála Applu v Cupertinu je stále využívána Applem. V pracovních dnech je zde opravdu rušno a problém zaparkovat. O víkendu je výrazně klidněji. 7 dní v týdnu je zde otevřen Apple Store, ve kterém kromě běžných produktů můžete koupit trička, hrníčky, tužky a bloky s Apple motivy. Můžete se podívat na recepci komplexu. Dál, už jen na pozvání.

Apple Park

Nová centrála Applu je vzdálena necelé 3 km od původní. Samotný komplex je pro návštěvníky striktně uzavřen, ale je zde nádherné návštěvnické centrum. V něm je Apple Store, kde koupíte jiné motivy triček, kšiltovky či tašky Apple. Je zde kavárna, AR prohlídka Apple parku a vyhlídka na campus.