Každý AirPod má lithium-iontovou baterii a jejich životnost se postupem času zhoršuje. Ale vzhledem k malé velikosti baterie a častému nabíjení v pouzdře není životnost baterie příliš dobrá. Po roce a půl se může baterie AirPods zhoršit na nepoužitelnou úroveň.



Ale není všechno ztraceno. Než si koupíte nový pár AirPods 2, zkuste tyto naše tipy.

5 tipů, jak vyřešit problém se slabou baterií AirPods

1. Zkuste resetovat vaše AirPods

První a nejjednodušší možností je resetovat vaše AirPods. Většinou se resetování používá také pokud máte nějaký problém s AirPods (párování nebo připojení). Chcete-li resetovat AirPods, otevřete pouzdro a stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně. Po 10 sekundách se rozsvítí bílé světlo. To znamená, že AirPods jsou resetovány a můžete je znovu spárovat.

2. Plně vybijte baterii AirPods

Jedním ze způsobů, jak prodloužit životnost baterie, je resetování cyklu baterie. Můžete to provést tak, že nejprve zcela vybijete baterii. Jak AirPods, tak pouzdro. Pak je oba plně nabijte.

3. Oprava ze zařízení iOS

Místo resetování samotných AirPods, je můžete také odpojit a připojit pomocí iPhonu. Chcete-li to provést, otevřete Nastavení, přejděte do sekce Bluetooth a klepněte na tlačítko „i“ vedle zařízení AirPods. Klepněte na možnost Zapomenout zařízení. Potvrďte a poté je znovu připojte.

4. Použijte jeden AirPod 

To není trvalé řešení, ale je užitečné. Oba AirPods jsou vybaveny mikrofonem. A můžete použít pouze jeden. Takže když příště budete mít delší hovor, začněte s jedním AirPodem, zatímco druhý se nabíjí. Když bude první vybitý, použijte druhý a ten první vložte do pouzdra.

5. Vyměňte baterii

Pokud jsou vaše AirPods v záruce, můžete vyměnit baterii za 49 dolarů. Pokud již záruku nemáte bude vás to stát 69 dolarů.