Jak je zdůrazněno v nové zprávě od společnosti Bloomberg, současná pravidla společnosti Apple brání výrobcům herních streamovacích služeb získat aplikaci v App Store. Pravidla zakazují aplikaci, aby fungovala jako úložiště her, které může obsahovat obsah od jiných vydavatelů.



To znamená, že rostoucí služby jako GeForce Now, xCloud, PS Now a Google Stadia nemohou přistupovat k zákazníkům iPhonu a iPadu.

Služby online streamovacích her fungují tak, že hostují hru na serverech v cloudu, v podstatě streamují video z vykreslené hry na zařízení uživatele. To znamená, že hru lze hrát na mobilním zařízení, ale mít grafickou věrnost konzole nebo špičkového PC; kompromis je inherentní latence streamování. Mnoho společností se snaží zavést tento druh služby.

Tyto společnosti jsou samozřejmě proti tomu, že jejich platformy nejsou kompatibilní s pokyny pro App Store a nemohou se spustit na iOS. Mezitím společnost Apple spustila a výrazně propaguje svou vlastní službu předplatného her Apple Arcade, která je integrována do aplikace App Store na každém zařízení iOS 13.

Technicky Apple Arcade neporušuje pravidla. Zde je příslušný odstavec z pokynů pro recenzi obchodu App Store:

Můžete nabídnout jediné předplatné, které je sdíleno mezi vašimi vlastními aplikacemi a službami, ale tato předplatné se nemusí vztahovat na aplikace nebo služby třetích stran. Hry nabízené v předplatném hry musí být vlastnictvím nebo výlučně licencovány vývojářem (např. Nejsou součástí platformy pro publikování her). Každá hra musí být stažena přímo z App Store, musí být navržena tak, aby nedocházelo k duplicitní platbě účastníkem, a neměla by znevýhodňovat zákazníky, kteří nejsou předplatiteli.

Apple Arcade je služba s předplatným her, kde jsou všechny hry stahovány přímo z obchodu a jsou publikovány nebo výhradně licencovány společností Apple. Arcade není streamovací služba; hry se stahují a ukládají lokálně do zařízení.