Nedávno byla objevena nová funkce „CarKey“, která umožní prostřednictvím iPhonu nebo Apple Watch odemknout, uzamknout a nastartovat vozidlo kompatibilní s NFC. Stejně jako u kreditních karet a palubních vstupenek budou uživatelé moci do aplikace Wallet přidat digitální klíč od auta, čímž se eliminuje potřeba používat fyzický klíč od auta nebo klíčenka.



CarKey umožní uživatelům přistupovat k jejich vozidlu, držet jejich iPhone nebo Apple Watch v blízkosti čtečky NFC ve vozidle, ověřovat se pomocí Face ID a nechat vozidlo automaticky odemknout. Podobně jako u Apple Pay v tranzitních turniketech by Express Mode byl alternativou, což vylučuje potřebu ověření pomocí Face ID nebo přístupového kódu.

Začátkem tohoto týdne se na Twitteru objevily screenshoty toho, co se zdá být jako rozhraním CarKey, což nám poskytuje první pohled na nadcházející funkci.

Podle očekávání se v aplikaci Wallet zobrazí klíč od auta jako karta. Klepnutím na kartu zobrazíte informace, jako je model automobilu, vydávající automobilka, přepínač pro režim Express a možnost sdílet klíč od auta s ostatními uživateli. Při sdílení klíče od auta může primární uživatel poskytnout ostatním tři úrovně přístupu, včetně možnosti odemknout pouze kufr, odemknout vozidlo nebo odemknout vozidlo a řídit jej.

Zdá se, že Apple bude pro tuto iniciativu partnerství s výrobci automobilů, což naznačuje, že CarKey by mohlo být zavedeno podobným způsobem jako CarPlay. Na základě výše uvedených snímků obrazovky a řetězců kódů iOS, které zná i server MacRumors, je pravděpodobné, že značka luxusních automobilů BMW bude jedním z prvních výrobců automobilů, kteří tuto funkci podporují, jak bylo uvedeno výše od 9to5Mac.