Podle analytika Apple Ming-Chi Kua v poznámce pro investory došlo k některým z nadcházejících změnám 5G u iPhonů. Modely mmWave, které budou mít nejrychlejší funkčnost 5G, mají „potenciální riziko zpoždění“ a mohou být vydány mimo klasickou časovou osu.



MmWave provedlo změny anténního balíčku, které byly provedeny na začátku dubna, to má nyní dojít ke zpoždění. Alokace zásilek mmWave pro iPhony se sníží v červenci z 15-20% na 5-10%.

Dalším aspektem jsou 6,7″ displeje, ty mají být nejsložitější na výrobu a proto budou až v říjnu. Podle úniků 5,4″ a 6,1″ displeje půjdou do sériové výroby v září 2020.

Zpoždění hromadné výroby na 6,7″ ‌iPhonu v října by mělo mít za následek spuštění prodeje ‌iPhonů na podzim, než se očekávalo. Další informace také naznačují, že společnost Apple by mohla letos zahájit prodej iPhone‌ kvůli zpoždění výroby.

Podle Kua byly prodeje ‌iPhoneu SE lepší, než se očekávalo, ale celková poptávka po telefonech iPhone klesá. V nejhorším případě odhaduje Kuo dodávky prvních iPhonů ve druhém čtvrtletí v počtu 29 až 32 milionů kusů, meziroční pokles o 20 až 25 procent.

Pokud se důvěra spotřebitelů a kupní síla ve třetím čtvrtletí roku 2020 zotaví, dodávky ‌iPhonu by mohly meziročně poklesnout o pouhých 10 až 15 procent.