Apple koupil startup umělé inteligence Voysis AI s cílem zlepšit Siri, jak píše Bloomberg. Voysis nabízí platformu, která umožňuje digitálním hlasovým asistentům lépe porozumět přirozenému jazyku.



Společnost pracovala na vylepšení hlasových asistentů v online nákupních aplikacích, což softwaru umožnilo lépe interpretovat požadavky uživatelů. Na webu, který je nyní zaniklý, se uvádí, že tato technologie používá klientské databáze s nástroji AI, které hluboce rozumí specifikům produktů, služeb a slovní zásoby, aby usnadňovaly, rychleji a intuitivnější uživatelský dojem.

Platforma Voysis umožnila zákazníkům upřesnit požadavky na vyhledávání jednoduchými frázemi, jako je „Potřebuji novou LED TV“ nebo „Prostě mi ukážte 4K“. Voysis uvedla, že zákazníci mohli pomocí hlasu najít to, co hledají, 3x rychleji než psaní pomocí těchto požadavků.

Bloomberg spekuluje, že by Apple mohl použít technologii Voysis ke zlepšení pochopení přirozeného jazyka ‌Siri‌, nebo nabídnout vývojářům platformu Voysis pro zlepšení toho, jak ‌Siri‌ pracuje s aplikacemi.

Apple potvrdil akvizici společnosti Bloomberg svým standardním prohlášením o akvizici: „[Apple] čas od času nakupuje menší technologické společnosti a obecně nemluvíme o našem záměru nebo plánech.