Společnost Intel dnes oznámila spuštění své nejnovější 10. generace  procesorů Core pro špičkové notebooky, včetně 16″ MacBook Pro. Nové 45W čipy, jsou součástí rodiny Comet Lake, postavené na architektuře Intel 14nm ++.



Nové čipy řady H mají stejné rychlosti základního taktování jako čipy 9. generace v současném 16″ MacBook Pro, ale rychlosti Turbo Boost nyní poprvé poprvé přesahují 5 GHz. Například nový čip nejvyšší třídy Core i9 stále dostahují na 2,4 GHz, ale jeho maximální frekvence Turbo Boost se zvýšila z 5,0 GHz na 5,3 GHz.

Společnost Intel propaguje skutečnost, že její nový čip Core i9 je „nejrychlejším mobilním procesorem na světě“ a jako první překročil frekvenční bariéru 5 GHz. Ne každý je však ohromen celoročním zlepšením výkonu.

https://twitter.com/tapbot_paul/status/1245704496472150017

Nové procesory 10. generace také podporují Wi-Fi 6, tzv. 802.11ax. Novější standard poskytuje vyšší rychlosti, větší kapacitu sítě, zlepšenou energetickou účinnost, nižší latenci a vylepšení připojení v oblastech s několika Wi-Fi zařízeními. Přístroje Wi-Fi 6 musí podporovat protokol WPA3, bezpečnostní protokol Wi-Fi se zvýšenou kryptografickou silou.

Apple přidal Wi-Fi 6 k jeho nejnovějším modelům iPhone a iPad Pro, ale 16″ MacBook Pro a nový MacBook Air stále mají Wi-Fi 5.

Stávající 16″ MacBook Pro byl vydán v listopadu 2019, takže je stále relativně brzy na to, aby notebook dostal aktualizaci. V nejbližší době je pravděpodobnější, že 13″ MacBook Pro bude aktualizován pomocí magické klávesnice a rychlejších procesorů, přičemž příští 16″ aktualizace MacBook Pro se pravděpodobně objeví koncem roku.