Aplikace Zoom je teď velkým strašákem od Applu, Facebooku až po Skype od Microsoftu. Proto veškeré možnosti Zoomu rychle přebírají i další konkurenti. iOS 13.5 přinesl aktualizaci aplikace FaceTime, kde si můžete nastavit chování.



Aplikace FaceTime automaticky zvětšuje okno videa aktuální osoby, která mluví. Při rušném skupinovém volání však může mluvit mnoho lidí najednou a v krátkém sledu. To způsobuje, že automatické zaostřování neustále přechází z člověka na člověka, což znamená, že obličej uživatele se nikdy nepřestávají zvětšovat a zmenšovat se.

Chcete-li v aplikaci FaceTime zakázat automatické přiblížení obličeje:

  • Otevřete Nastavení.
  • Přejděte dolů a přejděte na nastavení FaceTime.
  • Přejděte dolů a najděte sekci označenou „Automatická proměnitelnost“.
  • Nakonec vypněte tlačítko pro „Mluvení“.

Toto nastavení ovlivní pouze skupinové hovory, protože druhá osoba vždy převezme celou obrazovku při standardním volání FaceTime. Když je automatické zvětšení zakázáno, můžete stále ručně zaostřit obličej tváře. Stačí dvakrát klepnout na jejich dlaždici a aplikace FaceTime je přinese do popředí.

Systém iOS 13.5 je v současné době ve verzi beta a také zavádí první fázi oznámení o expozici, aby pomohl trasování kontaktů COVID-19. Apple také vylepšil chování obrazovky zámku, aby usnadnil používání telefonů Face ID pro lidi, kteří nosí masky.