V těchto tropických dnech jako každý smartphone nebo tablet či iPod i iPhone a iPad platí za svůj výkon daní, kterou můžete poznat v létě. V první řadě si musíme uvědomit, že např. obal či kryt a to ať už kožený nebo ze silikonu tomuto tepelnému efektu rozhodně přidá, ale i přes to, že nechcete mít v létě sundaný kryt ze svého iOS zařízení, je tu pár rad, jak se tomuto problému vyhnout.



0° C až 35° C je provozní teplota iPhonu, iPodu a iPadu. Provozní teplotou se rozumí teplota, ve které vaše zařízení funguje garantovanou rychlostí. Proto doporučujeme nevystavovat displej přímému slunci a místo toho, aby jste nechali ležet svůj telefon na sluníčku ho raději dali do stínu, nebo jej ukryli popř. alespoň otočili displejem dolů. Může se vám stát, že vám displej vystavovaný na přímém slunci chytne žlutý odstín. Pokud totiž necháte chvíli své iOS zařízení na slunci, snadno teplota vyšplhá k 45° C, což je maximální skladovací teplota iOS zařízení. Proto dávejte pozor na to, kde telefon používáte a snažte se vyvarovat tomu, aby displej zůstal delší čas na přímém slunci.

iphone

Zahřívání telefonu napomáhájí i další vypnutelné funkce jako je např. mobilní internet, GPS, graficky náročnější hry. Pokud se vám ukáže upozornění s výstrahou o vysoké teplotě, nemusíte se u iPhonu bát o poškození přístroje, jednoduše telefon dejte na chladnější místo popř. rychlém řešením je dát ho ke klimatizaci, ale velký a rychlý teplotní rozdíl pro techniku rozhodně moc zdravé není, proto je nejjednodušší vypnout zařízení a nechat ho vychladnout, to stejné platí i pro iPod a iPad.